Ännu en vandring i Ryssbergen

Så har vi då genomfört den tredje vandringen i Ryssbergen. Denna gång med 16 deltagare varav många från Stockholm. Vi började med att titta på hur bygget av Marinstadsvägen förstör och skär av Ryssbergen i en östlig och en västlig halva. Visst fanns det en väg där tidigare men nu spränger man upp ett stort schakt mitt i Ryssbergen och breddar vägen. De höll faktiskt på och jobbade trots att det var lördag, så vandringen ackompanjerades av en och annan sprängning och annat buller. Efter att ha sett förödelsen gick vi in i Ryssbergen via Birkavägen och jag visade på gamla tallar, mossor, tickor och annat. Jan Wikman var med och berättade om byggplanerna. Det är alltid lika roligt att se hur förvånade och fascinerde folk blir när de får se Ryssbergens orörda natur. Ja, orörd och orörd, vi upptäckte vad vi tror är en mountainbike bana uppsnitslad i skogen och diverse skydd som paintballspelare har byggt upp. Hur gör man för att få stopp på sån verksamhet i skogen?
Men det mesta av området är ändå väldigt orört och som någon sa att man ser knappt några stubbar. När vi kommit till den östra delen av Ryssbergen där vi bl.a. tittade på några häftiga gamla tallågor så berättade jag att det är här som vägen ska dras fram. Antingen i ett öppet schakt eller i tunnel.
Det är inte möjligt, hur kan man göra så, detta måste stoppas, detta är en riksangelägenhet som inte Nacka kommun kan besluta om. Så lät reaktionerna. Så har alla reagerat som jag har haft med på vandringar i Ryssbergen!
Frågan om Ryssbergen måste lyftas till en högre nivå, Erik Langby(kommunalråd i Nacka) kan inte sitta och besluta om att detta unika område ska förstöras av en väg som inte behövs, annat än för att mata trafik till ett köpcenter!

Kommentarer
Postat av: Lennart Nilsson

Menar du att det finns människor som är så in i själen onda att de ens skulle snudda vid tanken?

Postat av: Konstantin Cosmin Irina

Jag vet att man regelbundet har mountainbiketävlingar i våra skogar och bygger upp tävlingsbanor.

2008-04-30 @ 18:47:15
URL: http://www.vastrasicklao.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback