Avslag från länsstyrelsen

Länsstyrelsen avslår vår begäran om att inrätta naturreservat i Ryssbergen. Det är inte "primärt en regional angelägenhet"! Skogsstyrelsen jämför Ryssbergen med Tyresta Nationalpark och den biolog som inventerat området för Nacka kommun skriver i sin rapport att "bevarandevärdena i Ryssbergen är på regional nivå". Vidare står att " Om områdets naturvärden hade uppmärksammats i samband med den landsomfattande urskogsinventering som Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen påbörjade för 30 år sedan hade det varit naturreservat sedan länge".
Länsstyrelsen har inte ens besökt området och dessutom tackat nej till en inbjudan att få en guidning där.
Vi har möjlighet att överklaga beslutet till miljödepartementet vilket vi självklart kommer att göra.

Det är kommunens sak att ordna ett reservat i Ryssbergen anser länsstyrelsen! Men det är ju Nacka kommun, tillsammans med div. byggbolag som vill exploatera Ryssbergen! Det är ju därför vi skrev till länsstyrelsen.

Länsstyrelsens bedömning är mycket märklig, alla fakta talar rimligen för att områdets unika värden gör det till en regional angelägenhet. Men vad annat att vänta från en länsstyrelse med Per Unckel som chef! Inte direkt en person som stått på barrikaderna i miljöfrågan. Vad jag kan förstå så är det locket på när det gäller nya initiativ från natur- och miljösidan på länsstyrelsen. Jag är rädd för att man tar större hänssyn till ett kommunalråds vilda exploateringsiver än faktiska naturvärden i det här fallet. Man vill helt enkelt inte gå in och störa "utvecklingen" av Nacka kommun och sätta käppar i hjulet för Langbys(moderat kommunalråd) fina utvecklingsplaner. Dessvärre är det den mossiga syn på utveckling som tycks råda. Att orörd natur är något som gynnar människor i ett allt mer tätbebyggt  Nacka tycks inte förespegla varken länsstyrelsen eller Nacka kommuns ledning.
Vadå ekosystemtjänster, vadå upplevelsevärden, vadå hållbar utveckling? Vi måste ju tänka på tillväxten!!!

image57

En inte så skyddsvärd skog, eller?

image58

En torraka med en omkrets på 190 cm!


Kommentarer
Postat av: Lennart Nilsson

Sorgligt!

Postat av: Anette

Vad ska man göra åt dessa politiker som inte har nån hjärna,utan tänker med plånboken ??!!

2008-06-04 @ 22:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback