För mycket buller för länsstyrelsen

Nu har länsstyrelsen kommit på att bron/tunneln över Svindersviken och genom Ryssbergen kommer att öka bullret i den orörda skogen! Bullernivåerna i skogen kommer att ligga en bra bit över riktvärdet för rekreationsområden enligt en artikel i Nacka-Värmdö-posten. Länsstyrelsen vill också att det ska ställas krav på att sprängningar och schaktningar inte ska skada naturen under byggandet av bron/tunneln. Hur man nu ska kunna spränga utan att skada naturen!?
Det verkar som om länsstyrelsen är mer kritiska nu än vid programsamrådet. De säger också att "det är att gå lite väl långt" att bygga bostäder i Ryssbergen. Och det kan man ju verkligen hålla med om! Intressant är också att de säger att Ryssbergen är en del av en grön kil! Något som Landstingets Region- och trafikplankontor inte verkar förstå. I förslaget till Regional utvecklingsplan för Stockholm(RUFS) slutar Nacka-Värmdökilen vid Nyckelvikens västra gräns mot Jarlaberg. Något jag protesterade mot i Nacka-kretsens svar på RUFS:en.

Men trots kritiken så accepterar länsstyrelsen brobygget. De verkar inte ha några synpunkter på att man bygger en trafikalstrande väg som kommer att bidra till ökade utsläpp av koldioxid. Har de glömt bort miljömålet Begränsad klimatpåverkan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback