Yttrande över Tollare strand

Jag gör inget annat än skriver remisyttranden känns det som. Även denna gång handlar det om Tollare. Man vill riva det gamla pappersbruket och bygga bostäder istället. Något som vi inte har några invändningar mot, problemet är bara att man inte nöjer sig med det utan man tänker bygga bort skogen också. Dessutom har länsstyrelsen beviljat upphävande av strandskydd med hänvising till att det är ianspråktagen mark. Nacka kommun har lämnat in vilseledande kartor och handlingar till länsstyrelsen så inte undra på att de gick med på upphävande! Inte någonstans i det material som kommunen lämnade in ser man att upphävandet även gäller områden med gammal naturskog. Den inventering man stöder sig på(gjord av Ekologigruppen) visar inte på några höga naturvärden i det berörda området. Det är alltså gränstickeskogen som jag skrivit om här på bloggen tidigare. Hur man kunnat missa att den skogen är av nyckelbiotopklass är en gåta, vare sig man hittar någon gränsticka eller inte.
Hela yttrandet finns
här.


Kommentarer
Postat av: h

Inte första gången Ekologigruppen missar... de verkar ha funnit ett eget "ekosystem"...

2010-02-18 @ 21:22:58
Postat av: Anders Tranberg

Går det att informera Lännsyrelsen om felaktigaheterna eller är det försent? Det bör finnas personer där som är intresserade av detta.

2010-02-21 @ 23:17:29
Postat av: Sofia

Hej! Råkade halka in på din sida när jag sökte på natur och blogg. Undrar vad det innebär att vara med i naturskyddsföreningen?

2010-02-28 @ 17:39:51
Postat av: Ronny

Anders: Tror inte lst kan göra så mycket när de väl fattat beslutet men vi kommer självklart att överklaga det när planen tas av kommunfullmäktige. Men det klart att det kan vara värt att kolla om de kan upphäva eller ompröva sitt eget beslut.



Sofia: Det innebär att man är med i Sveriges största natur och miljöorganisation, en demokratisk folkrörelse där du kan engagera dig i någon av våra lokalkretsar. Du kan läsa mer på
www.naturskyddsforeningen.se



För övrigt har nog ekologigruppen inte gjort ett så dåligt jobb trots allt, snarare vill Nacka kommun dölja deras synpunkter på Tollare strand! Kommer mer om det snart.

2010-03-06 @ 21:20:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback