Strömstare vid Nacka ström

Sent omsider kommer här lite bilder från Nackakretsens vinterskådning vid Hellasgården.
Vad tittar de på?

Jo, den här:

     

Nacka ström är ett säkert tillhåll för strömstaren. Utöver den blev det inte så mycket fåglar, vi kom upp i hela 8 arter: större hackspett, talgoxe, nötskrika, kråka, blåmes, grönsiska och skata! Vilken imponerande artlista!
Men vi hade trevligt trots det och trots det trista vädret, snöblandat regn och nån plusgrad och lite blåst på det. Trodde faktiskt att ingen skulle komma! Noterbart att samtliga deltagare kom från Stockholm (varav flera från Stockholmskretsens styrelse) medan Nackaborna lös med sin frånvaro. Varför är det så svårt att få Nackaborna att komma med på vandringarna? 

                             
Så här glad blir man när man just obsat strömstare. Jenny hade som tur var tubkikare med sig så vi fick se strömstaren riktigt bra, alla utom undertecknad det vill säga! Som exkursionsledare får man offra sig, viktigast är förstås att deltagarna får fina obsar. För flera av deltagarna var strömstare livskryss så inte undra på att de var glada. Den visade verkligen upp sig bra, satt alldeles stilla på en sten så att alla fick se den ordentligt. Vi stod länge och tittade på den tills den drog iväg till den nedre delen av Nacka ström. Vid det laget hade vi också fått nog av stanken från Dammtorpsjön, det bildas alltid svavelväte där när isen ligger. Inte trevligt alls!

Här skriver jag lite mer om strömstaren.

            
             
Nacka ström.


Kommentarer
Postat av: Anna

Kalasbilder Ronny! Ni ser ut att ha haft jätteskoj!

2011-01-26 @ 22:46:50
Postat av: Sandra

Hej Ronny och tack! Det var magiskt att få se strömstaren! Den var så härligt chokladfärgad också.PS. jag tror att jag även kryssade Gråsiska? Den lilla silverfärgade strimmiga fågeln som hängde upp o ner i en al-kotte?

2011-01-27 @ 14:55:23
Postat av: Anders Tranberg

Mycket trevliga bilder! Det var tufft att ge sig av i ösregn till exkun men regnet höll upp sen så det blev bättre. Riktigt kul att få så bra fototillfällen på strömstare!2011-01-29 @ 23:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback