Provborrningar i Ryssbergen!

Ja, nu börjar det hända saker i Ryssbergen. Vi hade ju vandring igår. 16 personer dök upp varav några försvann på vägen! Jo, faktiskt! Visst kan folk droppa av tidigare men då säger de till, men här handlar det om personer som bara försvinner. Hoppas de hittade tillbaka!

Nu skulle man vilja skriva att Ryssbergen är sig likt men det kan jag tyvärr inte göra. I den tidigare så orörda skogen har träd sågats ned och på marken syns stora spår av larvfötter.  Ungefär som när en skogsskördare gått fram. Inga stora träd har fällts men ändå! En del stubbar och lågor är sönderkörda. Detta bara för några provborrningar för att kolla vattennivåerna i berget, hur ska det bli om de börjar bygga själva bron och tunneln? Det vill man inte tänka på! Nu blir det till att kontakta pressen om detta!

I övrigt förlöpte vandringen som vanligt, utöver de försvunna personerna då, men lite svinn får man väl räkna med!
Fast det klart, det är ju synd att göra sig av med folk som vill rädda Ryssbergen...

För det är ju så, alla som får se Ryssbergen tycker att det är rena vansinnet att bygga en väg där! Med något undantag kanske...

Och grejen är ju den att byggs vägen så ryker också resten av Ryssberegn så småningom! Det här med att vägen behövs för att man ska kunna utveckla Kvarnholmen är bara ett svepskäl, det handlar om att öppna upp Ryssbergen för exploatering.

Så vägen måste stoppas!



Kommentarer
Postat av: Anders Tranberg

Här riktas ett reellt hot mot, med största sannolikhet, Europas mest centralt belägna urskog när det gäller huvudstäder och ingen har kommenterat hittils, dags att agera!!



Nämn hoten mot Ryssbergen för alla ni känner och i synnerhet personer som kan tänkas ha stora kontaktnät som kan sprida budskapet vidare.



Helst borde budskapet spridas utomlands så andra länder får höra hur utomodertligt dåliga vi i Sverige är på att ta hand om våra unika skogar nära städerna. Många länder skulle ge hur mycket som helst för att få en skog som Ryssbergen nära huvudstaden - men här rycker man på axslarna och säger att det viktigaste är folk får den kortaste vägen till köpcentret Nacka Forum, strunt samma om det ligger en unik urskog ivägen - här ska sprängas!



Kom med förslag om hur vi kan rädda Ryssbergen, vi kan rädda denna unik skog bara viljan finns!

2009-04-22 @ 20:25:38
Postat av: Konstantin

Jag tror att Ronny menar mig som fick springa som en hare när jag insåg att vandringen hade dragit över tiden... Sorry...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback