Vad gör Stockholms stad med Nackareservatet?

I senaste Mitt i Nacka kan man läsa att Stockholms stad vill ta bort aspar och björkar vid Källtorpssjöns stränder. Detta för att inte bävrarna ska fälla träden! När de ska fälla stora träd så gnager de av ca två tredjedelar av stammen och låter sedan vinden avsluta jobbet. Träden faller vid nästa storm och då finns förstås risken att någon som passerar förbi får trädet över sig.  Och därför ska man alltså ta bort asparna vid Källtorpssjön! Hur stor risken är att någon får ett träd över sig kan man förstås fråga sig. Och att ta bort strandnära aspar och björkar, dessutom i ett naturreservat, är ju inte någon lysande idé! Varför sätter man inte hönsnät runt de träd som kan bli ett eventuellt problem? 
Helt idiotiskt är det!
Hörde för ett tag sedan att man har tagit ner stora sälgar i Nackareservatet i närheten av Björkhagen. Vad håller Stockholms stad på med i Nackareservatet? Bort med sälgar och aspar och fram för överdimensionerade fula grusvägar i skogen! Har de ansvariga tjänstemännen någon som helst ekologisk kunskap? Troligen inte!


Kommentarer
Postat av: Garntrollet

I Söder om Söder stod det att de skulle skjuta av bävrarna vid Källtorpssjön!



För två veckor sedan hade en bäver fällt ett stort träd vid "stendammen" vid Erstavik (bilvägen, mellan Herrgården och stora fälten). Jag trodde inte att det fanns bäver där! En traktor kom och forslade bort trädet.

Postat av: Ronny

I Mitt i Nacka säger man att man inte ska skjuta av bävrarna! Vad ska man tro?



Intressant med bäver i Sandabäcken, det var nytt för mig!

2009-10-25 @ 18:37:40
URL: http://ronnyfors.blogg.se/
Postat av: Per

Idrottsförvaltningen ansvarar för motionsspåren och de kraftiga springgrusvägarna som nu stegvis får belysning i "trygghetens" namn. Planen var: inga lampor, ett halvår efter vägen var klar, tryggheten kräver lampor. Var ska det sluta? Stan har nån sort förvaltningsplan men det är helt inriktad på motionsvärdena. Djur o växter är inte poöngterat någonstans. Bara lite om hundkoppel.

2009-11-05 @ 19:57:11
Postat av: Ronny

Naturen är tydligen livsfarlig, vi måste "öka tryggheten" överallt där det finns lite skog numera! Så tycks det vara överallt numera. Undrar också var det ska sluta någonstans! Det finns en skötselplan för Nackareservatet som är bra, dessvärre verkar man inte så intresserad av att genomföra den utan man hittar på en massa nya motionsspår istället och tar ned värdefulla lövträd(sälg, asp) lite här och var istället för de fula och biologiskt torftiga granplanteringarna!

2009-11-10 @ 19:37:29
Postat av: Johan

Ja, det är märkligt med detta överbeskyddande och väldigt olyckligt för oss som gillar naturliga biotoper.

Men överbeskyddande är knappast något nytt hos beslutsfattare och man kan undra ifall de själva besöker områdena som de tar beslut över?

Spana in David Eberhards bok "I trygghetsnarkomanernas land". Jätteintressant för den som vill sucka ännu djupare.

2010-03-03 @ 22:31:46
URL: http://odling.void.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback