Tunnel, men då så!

Jaha, så har regeringen gett klartecken till Förbifart Stockholm, eller Västerleden som det hette tidigare. En av de som kämpade mot Västerleden var ju ingen mindre än Andreas Carlgren. Nu som miljöminister så tycker han tydligen att det här är en seger! Förbifarten ska ju huvudsakligen gå i tunnel så då är det plötsligt ingen fara för miljön längre. Var det det som kampen mot Västerleden handlade om, att den skulle gå i tunnel?

Sen så ska alla bilar som åker i tunnlarna vara elbilar! Fantastiskt! Men då så, hur kunde jag vara mot ett sådant enastående miljöprojekt? Och tänk att hela bilparken är utbytt till elbilar inom en sisådär 15-20 år!

Belutet sänder himla bra signaler inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn också. Bygg mer motorvägar!

Att kösituationen i och runt Stockholm blir många gånger värre än idag efter en utbyggd Förbifart tycks inte bekymra förespråkarna. Att det ska vara så svårt för politiker(inte alla kanske men många) att lyssna på forskare och trafikexperter. Jag har inte någonstans sett någon forskare/expert som hävdar att Stockholms trafkproblem löses med Förbifarten. Vad som behövs är istället massiva satsningar på kollektivtrafik och trängselavgifter!

Ska bli intressant att se hur oppositionen kommer att hantera det här. Betongsossarna älskar ju Förbifarten medan MP och V aldrig(hoppas jag) kommer gå med på att den byggs.


Kommentarer
Postat av: Anders Tranberg

Om Förbifartens beräknade kostnad skulle ingå i Oddset skulle man nog bli rik om man antog att kostnaden skulle stanna på 27 miljarder, allt talar nämligen för att det kommer bli betydligt dyrare, sannolikt minst det dubbla! (hur mycket kollektivtrafik skulle vi få för nästan 60 miljarder?)

Kan passa på att nämna att Stockholmskretsen arbetar för att stoppa Förbifarten, gå gärna in på vår hemsida
http://www.naturskyddsforeningen.se/stockholmkrets

2009-09-04 @ 23:32:27
Postat av: Lennart Nilsson

Vansinne! Jag är så förbannad, hur kan man slänga ut 27 miljarder på något som förstör miljön och leder till värre trafikproblem.

2009-09-06 @ 19:43:09
URL: http://fpnacka.blogspot.com
Postat av: Ronny Fors

Precis, vi lägger ner enorma summor på något som bara förvärrar de problem vi ville lösa från början! Smart! Ska vi få stopp på de här galenskaperna så gäller det att få ut budskapet att förbifarten inte bara är en katastrof för miljön utan också en katastrof för bilisterna. Här står egentligen inte miljö och bilintressen mot varandra. Det absolut bästa för bilisterna är en utveckling av trängselskatterna och kraftigt utbyggd kollektivtrafik! Det är det enda som kan minska köerna!

2009-09-07 @ 15:55:11
URL: http://ronnyfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback