EU läxar upp Sverige om vargjakten!

Nu har EU-kommisionen skrivit till den Svenska regeringen med anledning av den anmälan som Naturskyddsföreningen,Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden och Djurskyddet Sverige gjorde i samband med vargjakten i vintras. Kommisionen ställer ett antal frågor om vargjakten, bla. om vad det finns för vetenskaplig grund för att vi ska ha 210 vargar i Sverige och vad syftet egentligen var med jakten. Blir nog inte lätt för miljöministern att svara på det.

Kommisionen frågar också om licensjakt kommer att äga rum kommande vinter. Och det ska det ju göra. Om inte EU hinner stoppa galenskaperna! Nu maler EU-byråkratins kvarnar långsamt så det är väl inte mycket att hoppas på dessvärre.

Som Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen, säger: Det är sorgligt att vi numera ska behöva gå till EU för att freda hotade djurarter i Sverige.

Läs Naturskyddsföreningens pressmedelande
här och EU-kommisionens brev här. Jag rekommenderar verkligen att läsa kommisionens brev, det är mycket skarpa frågor som ställs där!

Heja EU! (Skriver en gammal nej till EU-kampanjare)

Kommentarer
Postat av: Heja EU!

Heja EU! Skriver en gammal JaTillEuropa:are...

Postat av: Anders Tranberg

210 vargar bör vara en miniminivå och inte ett tak på antlet vargar i Sverige! Flera länder i EU t.ex. Rumänien har mångdubbelt fler vargar än vi och på mindre yta dessutom. De hanterar sin vargstam och de bör så klart vi också göra, de andra vargtäta länderna i EU skakar nog på huvudet åt Sverige, ja vad ska de tänka?Heja EU! säger jag också som gammal EU-nejsägare. Dock har EU långt kvar till ett bra miljötänk då ett land som vill gå längre i miljötänket än övriga EU blir stoppat då det snedvrider den fria marknaden. Så småningom kommer EU förbjuda kemikalier som Sverige förbjöd på 60-talet men som får säljas igen i Sverige...

2010-08-29 @ 00:28:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback