Så har flugsnapparen kommit...

..vilket betyder att det är livat kring holken, minst sagt.

När den svartvita flugsnapparen kommer hit så är de flesta lämpliga bohål/holkar redan upptagna av framförallt blåmesar och talgoxar. Så vad gör man om man behöver bostad? Man vräker någon stackars mes såklart! Rätt elakt kan tyckas men vad göra? Jag var i Nyckelviken häromdagen och bevittande just ett sådant vräkningsförsök av en svartvit flugsnappare. Flugsnapparen och blåmesen tumlade runt i luften så fjädrarna yrde! Blåmesen är en riktig hårding och ger sig inte i första taget. Det märkliga var att även en talgoxe var inblandad i striderna. Jag vet inte vilken fågel som hade holken ifråga från början. Jag tror att det var blåmesen då den var mer inblandad i direkta strider med flugsnapparen. Talgoxen satt mest bredvid och "skällde"! 

Flugsnapparen avgick med segern! Blåmesen jagades bort och talgoxen lugnade ned sig och kvar satt den svartvita som efter en stund började sjunga så smått. Lite halva strofer bara men den var nog rätt utmattad efter slagsmålet.

Har hört att i luften vinner flugsnapparen över mesarna men om de slåss inne i holken så förlorar den ofta och mesungarna föds upp med ett flugsnapparlik i holken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback