Rekordmånga på söndagens vandring!

Vandringen i söndags lockade otroliga 60 personer! När jag förstod att alla som väntade vid Henkan faktiskt var där för att följa med på vandringen tänkte jag nästan ta bussen hem igen, det kändes övermäktigt att guida så många! Men så kan man ju inte göra, så det var bara att försöka hantera det så bra som möjligt. Vi var dessutom två som skulle hålla i guidningen då Konstatin Irina skulle ta hand om den kulturhistoriska delen. Och jag måste säga att det funkade förvånansvärt bra att guida så många. Men en megafon hade varit inte skadat, eller en högtalarväst som Storstockholms naturguider har!

Vi vandrade från Henkan genom den fina Trolldalen med både hällmarkstallskog och ek/hasselbackar, längs med Svindersviken där vi bl.a. tittade på bäverhyddan(som en av deltagarna visade mig, visste att det fanns bäver där men inte var själva hyddan låg) och förstås Svindersviks herrgård där vi också intog vårat fika. Soligt och fint var det om än lite blåsigt.

Efter fikat bar det av mot Ryssbergen via Finntorp. Det kändes verkligen bra att visa Ryssbergen för så många. Nu hade klockan blivit två redan och ungefär hälften av deltagarna avvek efter en kortare tur i Ryssbergen. Vandringen skulle ju pågå till 14:00 enligt programmet och många hade väl planerat andra saker på eftermiddagen. Men den andra halvan av gänget följde med på en vandring genom Ryssbergen.

De som inte varit där tidigare blev förstås imponerad av urskogen i Ryssbergen, av alla gamla träd och de mossklädda branterna, av de vackra och vridna torrakorna och lågorna och av tystnaden som råder i skogen trots närheten till Värmdöleden. Hur kan man komma på tanken att exploatera en så unik miljö var det många som undrade. Och hur blir det med all genomfartstrafik genom Kvarnholmen/Finnboda var det också flera som undrade över. Och så finns det de som påstår att bron är
viktig för hela Nacka! De som bor i området vill inte ha bron, de ser inget behov av den, men den är viktig för Ältaborna och Ormingeborna, eller?
Den länkade debattartikeln är för övrigt ett (desperat!) svar på denna debattartikel.

Vid halv fyra avslutades vandringen och Konstantin och jag kunde pusta ut!

Kommentarer
Postat av: Johan Kjellman (Nackalistan)

Tack för en utomordentligt trevlig och informativ vandring. Hade ingen aning om att så muycket natur som fanns runt Henkan. När man såg skogen som M vill skövla för bron så blir man ännu mer övertygad om att det är fel.

Takc igen!

Postat av: Ronny

Tack!



Ja, den där bron måste vara något av det tokigaste man kommit på i Nacka på väldigt länge! Att det dessutom kostar Nackas skattebetalre flera hundra miljoner kr för att förstöra en unik skog gör det inte mindre vansinnigt!

2010-05-07 @ 19:08:45
Postat av: Mats

var ligger ryssberg, hur tar man sig dit med bil?



mvh

mats

2010-11-16 @ 20:35:16
URL: http://www.mbfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback