Skuruparken, jan 2006


Klicka utav h-vete!

Rädda Verle gammelskog utanför Göteborg, gå in på ett klick för skogen! 7 miljoner behövs innan 19 mars nästa år, hittills har lite drygt 2 miljoner samlats in. Så det är bara att gå in och klicka! Och sprida detta så mycket som möjligt!

Det hjälpte inte...

3412 namnunderskrifter hjälpte inte, miljö-och stadsbyggnadsnämnden beslöt i onsdags om ett förkrympt naturreservat i Tollare med flera mycket värdefulla områdan utanför reservatet. Visserligen togs några områden med som inte var med i det förra förslaget, bl.a. Tollareberget, men inte på långa vägar allt det som var med i det första reservatsförslaget. Och även då skulle gränstickan hamna inom exploateringsområdet. Och ändå har nämndens ordförande Cathrine Bergenstråhle(m) mage att påstå att nämnden har tillgodosett våra önskemål! Man blir både ledsen och arg!

Men man får inte ge upp, det är bara att kämpa vidare. De gör bort sig ordentligt som inte lysnar på den stora opinionen, tydligen är byggbolagens vilja viktigare än Nackabornas! Vill man verkligen ha sådana politiker i Nacka?

För att muntra upp er ytterligare kan jag berätta att man vill bygga i själva Ryssbergen också. Det var NVP:s journalist som sa det när jag intervjuades om Ryssbergen i förra veckan. HSB har tydligen sagt att de vill bygga i Ryssbergen och fått medhåll från politiskt håll också. Det sägs nu från kommunen att man ska "pröva lämpligheten" i att exploatera delar av Ryssbergen i anslutning till tunneln. De inventeringar som är gjorda räcker ju mer än väl för att man ska förstå att det inte är lämpligt, för att uttrycka sig milt! Men det här kanske kan vara bra för oss, när man nu mer tydligt visar att det kan bli fråga om ytterligare exploatering av Ryssbergen, något man inte velat kännas vid tidigare. Det borde bli ännu lättare för oss att skapa en opinion mot dessa stolligheter!


3000 namn!

Namninsamlingen för att bevara naturen i Tollare går över all förväntan! Hörde av Margareta(Boo miljö- och naturvänner) att det nu är en bit över 3000 namn på listorna! Helt fantastiskt! De kommer att överlämnas till miljö-och stadsbyggnadsnämnden nu på onsdag.

Jag har inte så stor del i det själv, det är BooM som har gjort det mesta. Jag stod vid Hemköp i Lännersta förra söndagen några timmar tillsammans med Margareta och vi fick ihop drygt 80 namn, inte illa en söndagseftermiddag då det inte är någon större rush. Det var inte särskilt svårt att få folk att skriva på, nu är det bara att göra samma sak för Ryssbergen!

Aporopå Ryssbergen ska jag dit på onsdag med en reporter från Nacka-Värmdöposten, äntligen har de vaknat!


Nackareservatet, oktober 2008


RSS 2.0